۳۰ دی ۱۴۰۰، ۱۲:۰۸
کد خبر: 84620469
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

رسانه ها مراقب واکسینه شدن جامعه در برابر اخبار تخلفات مالی باشند

تهران-ایرنا_این روزها شاهد انتشار اخبار زیادی از تخلفات اقتصادی، گرانی، تورم، سومدیریت ها هستیم. اما گویا این اخبار بدون دروازه‌بانی و اثر بازدارندگی برای متخلفان منتشر می شود. حتی گفته شده انتشار ازدیاد این اخبار به نوعی خواسته یا ناخواسته می تواند ابزاری برای عادی سازی تخلفات در جامعه باشد. رضا قوی فکر روزنامه نگار  پیشکسوت که با این گفته موافق است به رسانه ها هشدار می دهد که مراقب عادی سازی این نوع اخبار و واکسینه شدن جامعه در برابر آنها باشند.

او می گوید: زمانیکه درباره این دست مسائل درست و حرفه ای اطلاع رسانی شود، آن نهاد یا دستگاه ای که با چنین مواردی از تخلف مالی روبرو بوده، باید به سرعت پاسخ دهد که سرانجام آن اختلاس یا فساد به کجا رسید تا جامعه دلگرم باشد که در جامعه با فساد مبارزه می شود.

قوی فکر با انتقاد به شیوه اطلاع رسانی رسانه ها درباره فسادهای مالی به شفقنا رسانه می گوید: به نظرم در جامعه قبح مواردی چون اختلاس و فسادهای مالی از بین رفته است. زمانیکه اختلاس ها میلیاردی است باید آنقدر برای جامعه جلب توجه و دردناک باشد که به حرف عادی و روزمره افکار عمومی تبدیل نشود. متاسفانه روزانه رسانه ها در حال انتشار اخبار زیادی درباره تخلفات -اعم از مسئولان و دیگر شهروندان-هستند، بدون اینکه دروازه بانی خبری بر روی این دسته اخبار صورت گیرد.

او ادامه می دهد: به نظرم این اقدام در رسانه ها اصلا حرفه ای نیست، چرا که  با این نوع اطلاع رسانی درباره اختلاس ها و فسادها، آب از آب تکان نمی خورد. انتشار اخبار تخلفات زمانی اثر دارد که به طور مثال مسئولی استعفا دهد، یا عذر خواهی کند.

قوی فکر با اشاره به نیاز رسانه ها به اعتماد و توجه مخاطب  می گوید: زمانیکه درباره این دست مسائل درست و حرفه ای اطلاع رسانی شود، آن نهاد یا دستگاه ای که با چنین مواردی از تخلف مالی روبرو بوده، باید به سرعت پاسخ دهد که سرانجام آن اختلاس یا فساد به کجا رسید تا جامعه دلگرم باشد که در جامعه با فساد مبارزه می شود. یک روزنامه نگار باید پا به پای  خبرهایی این چنینی همراه بشود تا به نتیجه برسد و حتما آن را به افکار عمومی برساند. رسانه واقعی و متعهد آن است که پیگیر خبر باشد. باید آن خبرنگار تا جاییکه می تواند از روش ها و راه های مختلف جزییات پرونده را به دست آورد و منتشر کند.

این پیشکسوت روزنامه نگاری توضیح می دهد: اما وقتی مردم می بینید که اخبار این مسائل بدون توجه به دروازه بانی و اثر آن منتشر می شود طبیعتا برای مردم عادی می شود. در زمان گذشته هر چند حوادث و اخبار درباره این مسائل کمتر اتفاق می افتاد، اما به قدری اهمیت پیدا می کرد که در صفحه اول کار می شد. مثلا اگر اختلاسی صورت می گرفت سعی می شد با بمباران خبری کامل درباره آن اطلاع رسانی شود. بعد دادگاه آن را نشان می دادند، محاکمه و مجازات آنها هم منتشر می شد و مخاطب می دانست یک رسانه و افرادی هستند که پیگیر این مسائل در جامعه باشند و کسی که خلاف می کند، مجازات آن را هم می بیند.

قوی فکر با هشدار درباره عادی سازی این گونه اخبار بیان می کند: رسانه ها باید مراقب اخبار یک سویه در این زمینه باشند و اگر آب از آب تکان نخورد یک فاجعه است چرا که علاوه بر بی تفاوتی مردم،  متخلفان و کسانیکه به بیت المال دست درازی کردند هم از این بابت مطمئن می شوند که این نوع اخبار عادی شده و امکان دارد به تخلف خود ادامه دهند.

این مدرس روزنامه نگاری ادامه می دهد: شاید در زمان حاضر هم این افراد مجازات شوند اما مخاطب نتیجه این پرونده ها را کمتر می بیند. چون دیگر رسانه و خبرنگار پیگیر نتیجه نهایی آن نیست و این بسیار ضربه زننده است و به نوعی بدنه جامعه  با عادی سازی این دست اخبار واکسینه می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.